Brev

Den lilla flickan som skakade det hela medicinska samhället

Barn är bedårande och extremt söta, de lever ett liv fullt av fred och lycka utan ansvar och oro. Det är de som vi kämpar för och jag personligen skulle ge mitt liv för mina barn. Men inte alla spädbarn har turen att leva en stressfri upplevelse. Vissa är tänkta att genomgå svår smärta och oro sedan de första dagarna i deras liv.

Sådan är
berättelsen om Lilla Charlotte. Bara tre månader efter att hon föddes fick hon diagnosen Dravets syndrom, som är en sällsynt form av epilepsi. Under denna tid led hon av sitt allra första anfall som varade i cirka 30 minuter i sträck.

När hon blev äldre ökade hennes anfall och hon började drabbas av flera anfall varje dag som varade i cirka 4 timmar. När hon var två år började Charlotte visa tecken på autism och kognitiv nedgång. Ofta mötte hon allvarligt utbrott som ledde till självskada, skada och motviljan mot att göra ögonkontakt med någon runt omkring henne. Medan hon fyllde tre, använde hon redan en rullstol och slutade prata eller äta.

Hjälpte medicinerna?

Charlotte behandlades med ett godkänt läkemedel och visade INGA tecken på förbättring, tvärtom, villkoren förvärrades med tiden. Hon var på tung medicinering, vilket vid en tidpunkt ledde till ett mycket svårt liv. Vid fem års ålder led Charlotte redan av 300 intensiva anfall i veckan som fick hennes hjärta att sluta arbeta en hel del gånger. Hennes farfar började läsa upp och kom över en berättelse om en pojke som blev diagnostiserad med samma sjukdom. Berättelsen låter dem veta om en väg ut med terapeutisk cannabis. Eftersom det fanns praktiskt taget inga amdra alternativ, beslutade Charlottes familj att ge det ett sista skott – genom att testa en speciell cannabis på henne som innehåller hög koncentration av CBD.

Vilka var resultaten?

När de försökte den här metoden var det mirakulöst. Där inte en enda medicin fungerade för henne och tillståndet försämrades med varje dag som gick, förbättrade cannabis tillståndet skrämmande. Anfallen gick från 300 gånger i veckan till absolut nolli den första veckan dom testade den nya metoden. Hennes mor citerades till och med att hon erkände att Charlotte’s hjärna började visa förbindelser som aldrig tidigare hade förekommit under de föregående åren. När medicinen gjorde underverk för henne började hennes föräldrar leta efter någon som kunde förse dem med hampoljapå lång sikt. Det var när Stanley-bröderna spelade in.

Vad var resultatet?

Stanley-bröderna var medicinska marijuanaodlare i Colorado. De tillverkade en blandning av industriell hampa och låg THC-cannabis. Efter att hennes föräldrar började ge denna nya medicin till lilla Charlotte, fick de resultaten nästan omedelbart efter användning av stammarna. Stanley-bröderna såg stammen som fungerar så bra på Charlotte och gav ett nytt namn till läkemedlet Charlotte’s web till hennes ära. Det är plantan som producerar den högsta nivån av CBD (~ 20-25%) samtidigt som den håller en mycket låg nivå THC ~ 1%.

Charlotte leder nu ett hälsosamt liv gradvis utan några anfall som påverkar henne. Hon får anfall möjligtvis två gånger eller tre gånger i veckan, kan gå och vanligtvis prata , som alla andra tjejer. Nyheten om hennes mirakulösa återhämtning spreds överallt, och många läkare över hela världen föreskriver användning av cannabis för liknande patienter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *